Wat is frezen?

Frezen is een bewerkingsproces dat vaak de secundaire werking is van een bewerkt werkstuk. Het proces verwijdert geleidelijk materiaal totdat het onderdeel is gevormd, waarbij het gereedschap kleine delen van het werkstuk verwijdert om een precieze vorm te produceren. Tijdens het proces is het bewerkte onderdeel meestal gemaakt van voorraadmateriaal, dat kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het maken van onderdelen voor auto’s, vliegtuigen en andere soorten machines.

Gezichtsmalen

Gezichtsfreesmachines zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor houtbewerking in huis of commerciële houtbewerking. Dit type snijproces kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan vormen in consumptiegoederen te produceren, en ingewikkelde patronen in metaal te snijden. Deze machines kunnen worden gebruikt om een oneindig aantal onderdelen vorm te geven en zelfs elektronische componenten te produceren. Lees verder voor meer informatie over gezichtsfrezen en hoe u aan de slag kunt! Hieronder staan enkele van de meest voorkomende toepassingen voor gezichtsfrezen.

Gezichtsfrezen kan worden gebruikt om onderdelen te snijden die een uitstekende oppervlakte -afwerking vereisen. Meestal zijn gezichtsfreesmachines CNC-gecontroleerd en gebruiken ze eindfabrieken als snijgereedschap. Met deze tools kunnen machinisten creativiteit weergeven door snelle productie. Ze kunnen ook worden gebruikt om materiaal uit een werkstuk te verwijderen door de ingangshoek te wijzigen. Deze hoek beïnvloedt de dikte van de chip en het werk van gereedschap. Face Milling is een van de meest voorkomende bewerkingsprocessen en het is een veel voorkomende procedure die door veel industrieën wordt gebruikt.

Hoekige frezen

Hoekfrezen is een proces waarbij een plat oppervlak onder een hoek naar de as van het reducerende gereedschap wordt gefreesd. De hoek van de groef is enkele of dubbel, afhankelijk van het type hoekige snijder dat wordt gebruikt. Tijdens dit proces wordt het oppervlak gemalen om ongewenst materiaal te verwijderen en een platte afwerking te creëren. Het is een veel voorkomende methode voor het maken van complexe vormen, zoals splines.

Hoekfrezen is een veel voorkomende techniek voor platte oppervlakken die een scherpe hoek hebben ten opzichte van het oppervlak van het werkstuk. Hoekige oppervlakken zijn meestal V-blokken en andere onregelmatige vormen. Wanneer hoekmalen goed wordt uitgevoerd, kan dit zowel enkele als dubbele oppervlakken produceren met gelijke resultaten. Vormfrezen daarentegen is het proces dat wordt gebruikt voor onregelmatige vormen of contouren. Het omvat het gebruik van speciaal gevormde freesnijders om onregelmatige vormen te snijden. De snijsnelheid van dit proces is ongeveer 20 procent langzamer dan die van gewoon frezen.

Hoekige afspraak

Angular -reaming is een freesproces dat het gebruik van een saai hulpmiddel vereist om een nauwkeurig gat te maken. Het gereedschap wordt op een spil geplaatst en een gat wordt in het werkstuk geboord. Daarna wordt het gereedschap gemalen om chipmateriaal te verwijderen en het gat af te maken. Het freesproces is over het algemeen snel en een goede afwerking is vaak essentieel.

De uiteindelijke gatgrootte die wordt geproduceerd door een ramer hangt af van verschillende factoren, waaronder het ramerontwerp, het materiaal dat wordt verdeeld en de diameter van het werkstuk. Naast de materialen die bij het proces betrokken zijn, hebben studies aangetoond dat het gebruik van koelvloeistof tijdens het verwijderen een aanzienlijk effect heeft op de gatgrootte. Het gebruik van een continue stroom koelvloeistof kan gaten produceren die consequent 0,001 in zijn. groter dan de diameter van de reamer. Het semi-watet reamingproces resulteert vaak in gatgroottes die 0,0004 in zijn.

Hoekig saai

Angular saai is een proces dat een gat in een werkstuk creëert. Het wordt vaak uitgevoerd op een maalmachine. Een CNC-machine heeft een multi-point roterende boor, die kan worden uitgeschakeld. Een horizontale saaie machine heeft geen hoekkoppen en moet een middelste boorbewerking gebruiken voordat u boort. Afhankelijk van de configuratie kan de boor rond of vierkant zijn om hoekgaten te maken. Angulair saai wordt meestal gedaan met behulp van gespecialiseerde freesmachines.

Leave a Comment